Ambasadorul Rusiei la OPCW cere să se organizeze consultări în cazul Skripal

Autorităţile de la Moscova propun celor din Marea Britanie să organizeze consultări în cazul privind otrăvirea fostului agent rus GRU Serghei Skripal, a precizat ambasadorul Rusiei la Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW), Aleksandr Şulghin.
Variantele există, fiind toate trecute în convenţie. Sperăm că vom reuşi totuşi să găsim înţelegere pentru dialog cu partenerii noştri şi să clarificăm această situaţie„, a mai precizat ambasadorul Rusiei la OPCW, Aleksandr Şulghin, în direct la postul TV Rossia 1.
Potrivit ambasadorului rus: „Moscova solicită, în permanenţă, Londrei să-i prezinte materiale din acest dosar, dar primeşte doar răspunsuri formale„, a mai declarat Aleksandr Şulghin, în direct la Rossia 1.
Sperăm că va sosi momentul în care partenerii noştri britanici se vor trezi la realitate, la un moment dat, şi vor înţelege că trebuie acţionat cu calm, fără a face acuzaţii reciproce şi să dea dovadă de respect reciproc„, a mai specificat ambasadorul Rusiei la Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice.
Aleksandr Şulghin a adăugat: „Noi suntem interesaţi de stabilirea adevărului, nu într-o măsură mai mică ca ei, ba chiar într-o măsură mult mai mare, ca britanicii, despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat acolo, la Salisbury, printre altele Iulia Skripal este cetăţeană a Rusiei„, a mai afirmat Şulghin./vdraguta/aionescu

www.ria.ru – 16 martie