Personalul diplomatic al Rusiei în Marea Britanie se va reduce cu 40%, anunţă ambasadorul rus la Londra

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Londra, Aleksandr Iakovenko, a anunţat o reducere semnificativă a personalului diplomatic al Rusiei în Marea Britanie. Personalul diplomatic al Rusiei în Marea Britanie se va reduce cu 40%, ca urmare a deciziei autorităţilor britanice de a expulza 23 de diplomaţi ruşi.
«Indiscutabil, această expulzare va afecta grav activitatea ambasadei, este vorba de o reducere de personal de 40%», a precizat ambasadorul rus în interviul acordat postului de televiziune Rossia 24 (VGTRK), citat de Agenţia de presă INTERFAX.
Potrivit lui Iakovenko, pentru o astfel de ambasadă, care este mult mai mică faţă de ambasadele din alte state europene, este destul de mult. El a adăugat că un grup important de diplomaţi ruşi, expulzaţi de Londra, vor părăsi Marea Britanie săptămâna viitoare. Ambasadorul Federaţiei Ruse la Londra, Aleksadr Iakovenko, declara anterior că Ambasada Rusiei de la Londra a primit ameninţări. La 14 martie, premierul Marii Britanii, Theresa May, a anunţat expulzarea din ţară a 23 de diplomaţi ruşi.(www.russian.rt.com – 16 martie)/vdraguta/gioan