Recomandări de la Brigada de Poliţie Rutieră

Un cod portocaliu de polei este în vigoare până la ora 18:00 şi în Bucureşti, unde ploaia îngheţată a provocat deja întreruperea circulaţiei tramvaielor de pe linia 41 a capitalei pe ambele sensuri de mers, întrucât firele de alimentare cu energie electrică au fost acoperite cu un strat de gheaţă. Pentru preluarea călătorilor de pe traseu a fost introdusă linia naveta de autobuze 641 – au anunţat reprezentanţii RATB. Nu este exclus ca în orele următoare în Bucureşti să se formeze polei, ceea ce va îngreuna circulaţia rutieră. Purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Poliţie Rutieră subinspectorul Andra Asintescu:

Andra Asintescu: Poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului şi să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare.

Totodată le recomandăm acestoara să nu oprească sau să staţioneze în locuri nepermiste pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni sau la colţurile intersecţiilor. Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, să traverseze carosabilul dor pin locuri special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, doar după ce s-au asigurat temeinic că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă, iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 martie