O fată de 18 ani a fost ucisă de propriul smartphone

Uma Oram, o fată de 18 ani din Kheriakani, India, a fost grav rănită la faţă după ce telefonul său, un smartphone, a explodat. Transportată de urgenţă la cel mai apropiat spital, tânăra a murit câteva zeci de minute mai târziu din cauza rănilor suferite.

Potrivit fratelui său, Uma și-ar fi conectat smartphone-ul la o priză cu câteva secunde înainte de accident. Complet descărcat, dispozitivul era pe punctul de a se închide atunci când tânăra femeie s-a grăbit să-l conecteze pentru reîncărcare. Câteva secunde mai târziu, în timp ce dispozitivul se încărca, ea a răspuns la un apel primit de la un prieten. „Bateria smartphone-ului a explodat brusc. Uma era inconștientă. Ea a fost declarată în stare de moarte clinică la spital„, a explicat fratele ei. Tânăra avea un smartphone Nokia 5233. HMD Global, compania mamă a telefoanelor Nokia, și-a declinat orice responsabilitate, explicând că nu a fost vorba despre un smartphone comercializat de brand. Nokia 5233 a fost vândut într-adevăr de o altă entitate a brandului finlandez, înainte de crearea companiei HMD Global, cea care vinde astăzi smartphone-uri cu marca Nokia. Câteva ipoteze sunt studiate de poliție. Accidentul ar fi teoretic legat de utilizarea unei baterii defecte. Cu toate acestea, se așteaptă rezultatele anchetei pentru a se afla mai multe.

În timp ce multe cazuri de baterii defecte au fost deja documentate, aceasta este prima dată când o persoană își pierde viața după explozia bateriei unui smartphone. /rcostea/ddaniela

www.lesoir.be – 22 martie