HANDBAL Naționala feminină de tineret se luptă la Cluj pentru calificarea la Mondiale

Conduse în teren de Sorina Târcă (fata Marianei Târcă – golghetera all-time a naționalei României), „tricolorele mici” se duelează în weekend la Cluj-Napoca cu Georgia, Ucraina și Croația pentru calificarea la Campionatul Mondial sub 20 ani din acest an din Ungaria. În 2020, turneul final va fi organizat chiar de România.

„Abordăm meciurile cu încredere deoarece jucăm acasă. Cel mai greu meci va fi cel contra Croației, am mai jucat cu ele la Campionatul European. Este ultimul an de tineret pentru această generație și ne dorim să urcăm pe podium la Mondiale. Atuul nostru este că formăm o echipă unită. Avem multe de învățat de la domnul Tadici și încercăm să fim ascultătoare”, spune căpitanul Sorina Tărcă.

Numit la cârma reprezentativei de tineret la finalul anului trecut alături de Bogdan Burcea (antrenorul ce face minune cu SCM Craiova în acest sezon a cupelor europene), Gheorghe Tadici speră să aducă o nouă medalie importantă pentru handbalul românesc după argintul reușit în 2005 cu naționala de senioare.

„Fetele au ajuns la maturitate sportivă, au progresat foarte mult de la prima întâlnire cu ele în 2017. Avem jucătoare care sunt convins că se vor consacra și în Liga Națională și în naționala de senioare. Cel mai dificil adversar va fi Croația, dar sper să ne calificăm de pe primul loc. Obiectivul nostru este să facem tranziția acestei generații spre senioare și cu un rezultat de top la turneul final”, a subliniat antrenorul secund Bogdan Burcea.

Actuala generație trebuie să respecte blazonul României, țară medaliată cu bronz la precedenta ediție și dublă campioană mondială de tineret în 1995 și 1999. Din naționala medaliată în 2016, portărița Yuliya Dumanska și căpitanul Cristina Laslo sunt deja titulare în actuala generație de senioare ce caută drumul spre JO Tokyo 2020.

„Domnii profesori ne-au transmis să avem concentrare, atitudine și să ne apărăm foarte bine deoarece cu defensiva putem câștiga meciurile. Ne dorim să facem cât mai repede pasul spre senioare. Cred sincer că o parte dintre fetele din această generație ar putea juca la Jocurile Olimpice la Tokyo în 2020”, a concluzionat interul Raluca Petruș, lansată în handbalul mare chiar la Cluj-Napoca.

Programul meciurilor

Vineri, 23 martie

11.00 Ucraina – Georgia

16.00 Croația – România

Sâmbătă, 24 martie

11.00 Croația – Ucraina

16.00 România – Georgia

Duminică, 25 martie

11.00 România – Ucraina

14.00 Georgia – Croația

Primele două echipe clasate se califică la turneul final din Ungaria, programat între 1 și 15 iulie 2018

Cum poți achiziționa bilete:

Biletele costă doar 10 lei/zi (abonamentul pentru întreg turneul – 20 lei) și pot fi achiziționate online sau de la Sala Polivalentă în zilele de competiție. (https://www.entertix.ro/g/26/handbal-feminin-turneu-de-calificare-la-cm2018-tineret.html).

*Persoanele care și-au achiziționat bilete pentru meciul România – Rusia (preliminariile EURO 2018 senioare, duminică, ora 18.30) au acces gratuit și la acest turneu.

Evenimentul este organizat sub egida Cluj Napoca – Oraș European al Sportului 2018.