Ninsoarea şi viscolul fac din ce în ce mai multe probleme în transporturi

Ninsoarea şi viscolul fac din ce în ce mai multe probleme în transporturi. Unele tronsoane de autostrăzi şi drumuri naţionale au fost închise, zeci de trenuri sunt anulate, iar avioanele au întârzieri la decolare, de circa o oră. Reporterul nostru Alexandru Lancuzov revine în direct şi ne spune cum se circulă pe drumurile din ţară. Bună dimineaţa!
Reporter: Alexandru Lancuzov – Bun găsit! Autostrada Soarelui rămâne închisă între Bucureşti şi Drajna, din cauza viscolului puternic, care reduce vizibilitatea, strat consistent de zăpadă pe carosabil, cu mai multe autocamioane care au derapat la prima oră. Rutele ocolitoare, deocamdată deschise, sunt: DN 3 Bucureşti – Brăneşti – Lehliu, este drumul vechi spre mare şi DN2 Bucureşti – Urziceni, respectiv DN 2A Urziceni – Slobozia, de unde se poate merge în continuare spre Constanţa, sau pe A2 spre Ovidiu. Atenţie, totuşi, DN3A Lehliu – Drajna este foarte posibil să se introducă restricţie de tonaj. Probleme mari de fluenţă pe DN1 în Prahova, la kilometrul 74, carambol cu şapte autoturisme implicate şi o ambulanţă SMURD, se merge dificil şi pe la kilometrul 76, tot pe DN1, unde două autocamioane au fost implicate într-o tamponare. Probleme au fost şi la Posada, drumarii spun că mulţi şoferi de autotrenuri nu au pus lanţuri, sau au anvelopele uzate, sau chiar de vară. Restricţii parţiale şi pe centura Călimăneşti, în Vâlcea, un autotren are probleme tehnice şi îngreunează circulaţia. Se merge greu şi pe DN 7 Milcoiu – Dealul Negru – Râmnicu Vâlcea şi în continuare pe Valea Oltului. Revin la drumurile naţionale închise: DN 21A Bărăganu – Ţăndărei, DN2C la Slobozia, în Ialomiţa. Avem restricţie de tonaj pe DN 22 Râmnicu Sărat – Balta Albă, sau pe DN2 E prin judeţul Vaslui, între Vlădia şi Vaslui. În Bucureşti sunt mai puţine maşini în trafic, dar aderenţa este redusă, de unde şi viteza mică de mers. Trec multe pluguri, dar zăpada se pune la loc. În acest moment, pe calea ferată sunt peste 50 de trenuri anulate, iar pe 7 secţii de cale ferată se merge cu locomotive diesel.
Realizator: Alex Lancuzov, mulţumim! Meteorologii au restrâns codul portocaliu de ninsori şi viscol la doar 11 judeţe din sudul şi estul ţării şi capitala. Atenţionarea este valabilă până la ora 15:00. Este, de asemenea, cod galben în alte 20 de judeţe. În Bucureşti, primarul general Gabriela Firea, a convocat Comandamentul de Iarnă, peste o oră./eendrefy/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 martie)