Proiect de hotărâre al CECFR: Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale din Rusia cu 76,69% din voturi

Un proiect de hotărâre al Comisiei Electorale Centrale din Federaţia Rusă (CECFR), făcut public vineri, anunţă că actualul lider rus Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale din 18 martie, din Rusia, cu un scor total de 76,69% din voturile exprimate de electoratul rus, informează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
Pe 23 martie vor fi prezentate rezultatele finale ale alegerilor prezidenţiale de duminica trecută, 18 martie, din Rusia, a anunţat astăzi preşedinta comisiei Ella Pamfilova.
Potrivit primelor rezultate, alegerile prezidenţiale din 18 martie au fost câştigate detaşat de preşedintele rus în exerciţiu, Vladimir Putin.
56 de milioane 430.712 de alegători ruşi au votat în favoarea preşedintelui ales Vladimir Putin.
Candidatul Partidului Comunist din Federaţia Rusă, KPRF, Pavel Grudinin, s-a situat pe locul doi în alegerile prezidenţiale, cu 11,77% din sufragii.
Liderul ultranaţionalist, Vladimir Jirinovski, preşedintele Partidului Democrat Liberal din Rusia, s-a situat pe poziţia a treia, cu 5,65% din voturi, urmat de prezentatoarea TV Ksenia Sobciak, cu 1,68% din sufragii.
Grigori Iavlinski a acumulat 1,05% din voturi, în timp ce omul de afaceri Boris Titotv – 0,76%, iar Maksim Suraikin – 0,68%, Serghei Baburin – 0,65% din voturile exprimate de electoratul din Rusia, relatează Agenţia de presă TASS.
Ella Pamfilova, preşedinta Comisiei Electorale Centrale din Federaţia Rusă, a precizat că alegerile prezidenţiale din 18 martie, din Rusia, corespund absolut tuturor criteriilor şi normelor legale./vdraguta/sdm2

(www.russian.rt.com – 23 martie)