Creştinii ortodocşi şi catolici sărbătoresc Bunavestire

 Creştinii ortodocşi şi catolici sărbătoresc astăzi Bunavestire – o zi închinată Maicii Domnului, în care este celebrat momentul conceperii lui Iisus Hristos.
Conform Evanghliei, Maria, în vârstă de 16 ani, logodită cu tâmplarul Iosif din Nazaret, a primit o veste neobişnuită. Îngerul Gavril i-a spus că-l va naşte pe Iisus. Era momentul zămislirii în mod miraculos într-o fecioară a Mântuitorului lumii, moment sărbătorit de Bunavestire. Este o sărbătoare închinată Maicii Domnului, în care creştinii cinstesc ascultarea şi credinţa Sfintei Maria. Deşi nedumerită, ea a acceptat vestea Îngerului şi a rămas însărcinată fără să fi avut relaţii sexuale. După nouă luni, Fecioara Maria l-a născut pe Iisus Christos, fiul lui Dumnezeu făcut om. Bunavestire cade întotdeauna în timpul Postului Mare, dar biserica dezleagă la peşte şi la vin astăzi, pentru cei care ţin postul.
Realizator: De Bunavestire, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi are loc proclamarea canonizării a doi sfinţi români: mitropolitul Iosif Naniescu şi Gheorghe Pelerinul. La ceremonie participă şi Patriarhul Daniel, alături de alţi 14 ierarhi ortodocşi români. Radio România Cultural şi Antena Satelor vor transmite, în direct, de la ora 10:00, Liturghia de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi./aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 martie)