Propuneri de modificare a Legii Muntelui

Plenul Camerei Deputaţilor va dezbate şi va supune votului, săptămâna viitoare, în calitate de for decizional, propunerile de modificare a Legii Muntelui, care au primit deja avizul Comisiei pentru Agricultură. Proiectul prevede, printre altele, ca statul să acorde subvenţii crescătorilor de animale din zona montană şi să-i scutească de impozite pe tinerii care se mută în localităţi de munte. Aflat în vizită la Caraş-Severin, ministrul agriculturii, Petre Daea, a vorbit despre importanţa Legii Muntelui, care nu a mai fost modificată de 14 ani.
Petre Daea: „În parlament avem, la ora actuală, o Lege a Muntelui, o lege extraordinar de valoroasă, cu programe directe pentru realizarea de abatoare, de microabatoare, de unităţi de preluare, de valorificare a produselor din zona montană, o zonă bogată în tradiţii şi o zonă foarte apreciată de toţi cei care intră în arealul acesta”.
Printre propunerile de modificare la Legea Muntelui se regăseşte şi acordarea de prime de instalare a profesorilor şi medicilor care vor să lucreze în localităţi montane./cpodea/menescu

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 martie)