Muzeul Antipa anunță un program special de vizitare în perioada 27 – 30 martie 2018

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” anunță un program special de vizitare în intervalul 27 – 30 martie 2018, ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea instituțiilor de învățământ înscrise în cadrul „Școlii Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun”! În aceasta perioadă, Muzeul va fi deschis între orele 9:00 și 19:00, iar ultimul vizitator va intra la ora 18:00.

Cu acest prilej, copiii au ocazia să descopere unele dintre cele mai vechi diorame din lume – vitrine tridimensionale, în care speciile sunt prezentate pe categorii de habitate, în posturi naturale şi proiectate pe un fundal pictat. Această inovație în expunerea muzeală se datoreaza celui care, prin eforturi susținute, a proiectat și construit sediul actual al muzeului care îi poartă numele. Grigore Antipa a îmbogăţit totodată și colecţiile ştiinţifice ale Muzeului, primind donaţii şi achiziţionând piese, bucurându-se de susţinerea unor importante personalităţi şi instituţii din ţară şi din străinătate ca urmare a renumelui de excelent cercetător de care s-a bucurat de-a lungul vieţii.

Cei care ne vizitează în această perioadă vor putea admira și expoziția temporară „Venin – frumuseți de neatins”, care îi provoacă să lase prejudecățile și teama față de animalele veninoase la poarta Muzeului și să descopere frumusețea unică a exponatelor vii.

Cu ajutorul terariilor din sticlă, care permit o expunere în condiții de siguranță, „Venin – frumuseți de neatins” oferă o fascinantă incursiune în lumea acestor misterioase viețuitoare, punând la dispoziția tuturor celor interesați informații despre obiceiurile și principalele lor caracteristici, cum se adaptează ele la mediul înconjurător, rolul pe care-l joacă în ecosistem, precum și modul în care specialiștii le studiază.

Muzeul vine în întâmpinarea școlilor cu un pachet promoțional de vizitare, care include în prețul de 10 lei vizitarea expunerii permanente a Muzeului precum și a expoziției temporare „Venin – frumuseți de neatins”.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Grădinite.com, Prokid.ro,GoKID.ro, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com,HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com,kidsnews.ro, labucatarie.ro.

  Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.