Comunicat de presă – Proiectul #Antreprenorium intră în play-off: începe concursul de planuri de afaceri]

Persoanele interesate de inițierea și dezvoltarea unei afaceri în regiunea Sud a României au ocazia să participe, începând cu 4 aprilie, la concursul de planuri de afaceri organizat în cadrul proiectul #Antreprenorium, implementat de Asociația “Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor” EUROPROJECT (CCMP EUROPROJECT), în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA).

Sunt invitați la concurs cei care au domiciliul sau reședința într-unul dintre cele șapte județe ale regiunii Sud-Prahova, Ialomița, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu sau Călărași și care sunt interesați să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban din această regiune. Până la 2 noiembrie 2018, vor fi selectate cele mai bune 55 de planuri de afaceri, care vor primi o finanțare în cadrul proiectului de până la 160.000 lei fiecare, pentru ca afacerea să poată porni.

Pentru inițierea și dezvoltarea unei afaceri nu sunt suficienți doar banii – prin urmare câştigătorii proiectului vor dobândi abilităţi practice în cadrul unor stagii de practică în întreprinderi reale, vor beneficia de consiliere, consultanţă și mentorat, iar funcționarea și dezvoltarea afacerilor finanțate va fi monitorizată permanent, inclusiv în perioada de sustenabilitate, pentru a minimiza riscul de eșec al acestora.

În afară de finanțarea implementării planurilor de afaceri selectate în cadrul concursului, proiectul #Antreprenorium presupune și implementarea unui program de formare a competențelor antreprenoriale pentru 400 de persoane din Regiunea Sud. Acest program de cursuri, ce se desfășoară între 3 ianuarie 2018 și 3 ianuarie 2019, pune accentul pe cunoașterea cadrului general în care activează afacerea, marketing-ul afacerii, finanțarea afacerii, managementul resurselor umane, precum și pe fundamentarea și elaborarea unui plan de afacere. Fiecare stagiu de curs va avea o durată de desfăsurare de 40 de ore, iar competențele antreprenoriale dobândite de cursanți vor fi certificate ANC.

Proiectul #Antreprenorium este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, apelul România Start Up Plus și are drept obiectiv încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană din regiunea Sud a României.

Pentru informații suplimentare referitoare la proiect, vă rugăm să utilizați următoarele date de contact:

E-mail: antreprenorium@europroject.org.ro

Tel: 0758.099.670