Reputatul neurochirurg, prof.univ.dr. Alexandru Vladimir Ciurea – Doctor Honoris Cauza al UPIT

Vineri, 30 martie 2018, ara 14, Sala Senatului -Rectorat

Avem plăcerea de a vă invita la ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului prof. Alexandru Vladimir Ciurea, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Personalitate a neurochirurgiei românești, geniu al neurochirurgiei la nivel internațional, Dl. Prof. Alexandru Vladimir Ciurea este membru al Academiei de Științe Medicale, Președinte al Comisiei Naționale de Neurochirurgie, fost Șef al Secției de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, Profesor de Neurochirurgie și îndrumător de teze de doctorat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Contribuţiile în domeniul Neurochirurgiei i-au adus Profesorului Ciurea o largă recunoaştere internaţională.

Membru al Academiei Braziliene de Neurochirurgie, Vicepreședinte al Euroacademiei Multisciplinaria Neurotraumatologică, Domnul Profesor Ciurea a inițiat colaborări cu universități de prestigiu din străinătate, între care University of Virginia (SUA), Karolinska University (Suedia), Universitatea Marburg (Germania) sau Universitatea Messina (Italia).

Autor al unui număr însemnat (27) de cărți de specialitate, coautor în 21 de tratate și monografii neurochirurgicale și neurologice, autor în capitole de carte publicate în străinătate, celebrul neurochirurg român este membru al board-ului editorial în nu mai puțin de 10 publicații științifice internaționale prestigioase.

Numele Domnului Profesor Ciurea va rămâne în istoria neurochirurgiei românești nu numai prin miile de vieți pe care le-a salvat, ci și prin extraordinarele eforturi întreprinse pentru progresul acestei științe. Primul Centru de Excelență în Neurochirurgie și Neurologie, dotat la cele mai înalte standarde internaționale, există acum în medicina românească datorită Domnului Profesor Ciurea.

Vă așteptăm cu drag să fiți alături de noi la acest moment festiv academic.

Biroul de Comunicare și Relații Publice

UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI