Sistemele şi instalaţiile de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu de la centrul din Kemerovo nu funcţionau

,,Sistemele şi instalaţiile de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu de la centrul comercial din oraşul Kemerovo, unde la 25 martie a avut loc un puternic incendiu, nu funcţionau din 19 martie, de aproape o săptămână şi nimeni nu s-a ocupat de reparaţii”, a precizat Aleksandr Bastrîkin, preşedintele Comisiei de Anchetă a Parchetului General Rus, în cadrul reuniunii desfăşurată la Kemerovo de preşedintele rus, Vladimir Putin.
«Din data de 19 martie nu funcţionau sistemele şi instalaţiile de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu şi nimeni nu se ocupa de remedierea defecţiunii», a mai precizat Bastrîkin, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
De asemenea, Aleksandr Bastrîkin, a mai spus că persoana de la paza centrului comercial nu a pornit nici sistemul de avertizare, care spre deosebire de sistemele şi instalaţiile de semnalizare funcţiona.
«Nu există o explicaţie logică pentru aşa ceva, este vorba despre o persoană neinstruită», a adăugat Bastrîkin. Un angajat al pazei a fost reţinut astăzi.
Duminica trecută, 25 martie, la Centrul Comerţial „Zimneaia Vişnia” din oraşul Kemerovo a avut loc un puternic incendiu soldat cu moartea a 64 de persoane. Comisia de Anchetă a Parchetului General Rus a reţinut deja patru persoane în acest dosar. /vdraguta/pvelisar

www.russian.rt.com – 27 martie