Cei patru membri ai expediției transafricane Khumba 2018 au străbătut jumătate din drum

Cei patru membri ai expediției transafricane Khumba 2018, Debreczeni László, Demeter László, Szarukán László și Tulit Zsombor, care au pornit, pe la sfârșitul lunii februarie, într-o expediție în Africa ce are ca scop tranzitarea acestui continent de la nord la sud, au străbătut jumătate din drum.

Cei patru covăsneni au parcurs peste 7.700 de kilometri cu două mașini de teren, tranzitând până acum cinci țări: Egipt, Sudan, Etiopia, Kenya și Tanzania și își vor continua călătoria prin Zambia, Zimbabwe, Botswana până în Africa de Sud, punctul final fiind Capetown.

În jurnalul de călătorie pe care îl țin online, aceștia au anunțat că au avut probleme cu mașinile și au pierdut mult timp pe traseu, prin urmare sunt nevoiți să schimbe planul inițial și să renunțe la escaladarea Muntelui Kilimanjaro (5.895 m).

Aceștia au postat numeroase fotografii cu locurile pe care le-au vizitat și cu oamenii pe care i-au întâlnit în călătoria lor. Expediția Khumba 2018 poate fi urmărită pe paginile de Facebook Sepsi SIC Outland Expedition și Székelyek a magasban./eradu/vdraguta