Teatrele din Moscova au început spectacolele de miercuri cu un moment de reculegere

Teatrele din Moscova au început spectacolele de miercuri cu un moment de reculegere, comemorând astfel victimele tragediei din oraşul Kemerovo, relatează RIA NOVOSTI. Teatrul de Tineret din Rusia și-a anulat un spectacol, iar alte trei au debutat cu un minut de reculegere și cu un mesaj de condoleanțe adresat publicului de directorul artistic al teatrului Aleksei Borodin.

Teatrul „Vladimir Maiakovski” a anulat un spectacol, Teatrul Vahtangov a făcut o modifcare în program şi a optat pentru o piesă mult mai sobră și nu o comedie, prezentând un monospectacol «Dama de pică», de Evgheni Kneazev.

Teatrul Balșoi a optat pentru spectacolul de balet «Anna Karenina». În debutul spectacolelor a fost păstrat un moment de reculege. La fel au procedat cei de la Teatrul Sovremennik, Teatrul Mic, Teatrul Lenkom, Et Cetera, Tabakerka, Teatrul de Satiră și MHT Cehov.

În unele teatre din Sankt Petersburg au fost anulate spectacolele din ziua de miercuri, 27 martie, când autoritățile ruse au decretat zi de doliu național. La Teatrul Mariinsk a fost prezentat spectacolul «Reqviem» în memoria victimelor incendiului din Kemerovo.  /vdraguta

www.tass.ru – 29 martie