Parchetul rus anunţă că au avut loc percheziţii în imobilul proprietarei centrului comercial din oraşul Kemerovo

Comisia de anchetă din cadrul Parchetului General al Rusiei a anunţat că au fost efectuate percheziţii în imobilul Iuliei Bogdanova, proprietara centrului comercial Zimneaia Vişnea din oraşul Kemerovo, unde duminica trecută a avut loc un incendiu de proporţii, soldat cu 64 de morţi.

Svetlana Petrenko, purtătoarea de cuvânt a Comisiei de anchetă din cadrul Parchetului General al Rusiei, a precizat pentru postul de televiziune Rossia 24: «Anchetatorii au efectuat percheziţii, în scurt timp vor fi formulate acuzaţiile împotriva sa în conformitate cu Codul Penal al Federaţiei Ruse pentru încălcarea normelor de apărare în caz de incendii, a celor privind securitatea la incendiu pentru construcţii, instalaţii şi alte amenajări, pentru încălcarea normelor de siguranţă în caz de incendiu şi comiterea unei serii de încălcări ale normelor de siguranță care au dus la moartea a peste 60 de persoane».

Proprietara centrului comercial Zimneaia Vişnea, Iulia Bogdanova, din oraşul Kemerovo, a fost arestată. Amintim că un incendiu de proporţii s-a înregistrat într-un centru comercial din oraşul Kemerovo, pe data de 25 martie, incendiu soldat cu moartea a 64 de persoane.  /vdraguta/gioan

www.russian.rt.com – 30 martie