Un american zboară cu propria sa rachetă pentru a dovedi că Pământul este plat

Mike Hughes, un american, în vârstă de 61 de ani a zburat la bordul propriei rachete, sâmbăta trecută în Amboy, California. Această decolare reprezintă una dintre primele etape ale cercetării de lungă durată întreprinsă de omul de știință autodidact, poreclit „Mad Mike”, care dorește să demonstreze că Pământul este plat.

Omul a zburat mai mult de 570 de metri cu această rachetă făcută în garajul său. Odată ajuns la punctul culminant, el a desfășurat două parașute pentru a reveni la sol. Uşor rănit, Mike Hughes a avut nevoie de câteva minute pentru a-şi reveni.
„Mă bucur că am făcut asta? Da, aşa cred. O voi simți mâine dimineață. Nu voi fi în stare să mă dau jos din pat. Măcar mă pot duce acasă, să cinez şi să-mi văd pisicile mele în seara asta”, a comentat americanul pentru Agenția AP.

Acest „Flat-Earther” (numele dat oamenilor care cred că Pământul este plat) a cheltuit aproximativ 20.000 de dolari pentru a construi racheta cu care a zburat. Mike Hughes a precizat că a primit şi un ajutor financiar în valoare de 8.000 de dolari din partea unei fundații numită „Research Earth Flat”.
/rcostea/vdraguta

www.lalibre.be – 30 martie