Lucrări de reparaţii pe drumurile naţionale

În judeţul Vâlcea, lucrările de reparaţii de pe Centura Călimăneşti vor fi reluate astăzi cu devierea sensului Sibiu – Râmnicu Vâlcea pe Drumul Naţional 7, prin staţiunea Călimăneşti. Lucrările de asfaltare sunt programate să dureze cel mult două luni.

Reporter: Alexandru Lancuzov – Peste aproximativ o oră încep lucrări de reparaţii la rosturile de dilataţie la Podul de la Mărăcineni pe DN 2, în judeţul Buzău. Este vorba despre o bandă din cele două ale sensului de mers Buzău – Râmnicu Sărat. Se închide, astfel, prima bandă pentru câteva zile şi se vor forma coloane destul de mari pe acest tronson. DN 2 E 85 are aproximativ 25.000 de autovehicule pe zi, un trafic la nivel de autostradă. Probabil, de săptămâna viitoare încep şi lucrările de reabilitare pe sensul Râmnicu Sărat – Buzău. Va fi una dintre cele mai importante restricţii de anul acesta.

Avem carosabil denivelat şi la podul peste Argeş de pe DN 5 Bucureşti – Giurgiu. Deocamdată, sunt deschise toate cele patru benzi, dar se pregăteşte şantierul pentru reparaţii capitale la acest cu probleme la partea de structură. La Jilava, în Ilfov, tot pe DN 5, lucrări de modernizare, carosabil îngustat în mai multe zone. În judeţul Braşov, pe DN 73 Fundata – Bran – Râşnov continuă reparaţiile pentru că sunt zone cu gropi. Urmează să fie reluate lucrările de modernizare cu trafic la paletă şi semaforizat./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 aprilie