O nouă emisiune la Radio România Muzical dedicată Centenarului Marii Uniri

Radio România Muzical propune săptămânal, începând de marți, 17 aprilie, o nouă emisiune, care se înscrie printre produsele editoriale Radio România dedicate Centenarului Marii Uniri, în cadrul campaniei “Moștenitorii României”. Emisiunea se intitulează “Muzici tradiționale românești”: pe parcursul a 20 ediții, etnomuzicologul Constantin Secară trece în revistă muzicile tradiționale specifice fiecărei regiuni istorice românești, punând accent pe unitatea în diversitate a folclorului muzical românesc, ca expresie și dovadă a unității de neam, limbă și țară.
Cercetător științific la Institutul de Etnografie și Folclor “Constantin Brăiloiu” al Academiei Române, dr. Constantin Secară propune audiții unice, muzici tradiționale românești neatinse de presiunea comercialului sau kitsch, înregistrări care surprind prin originalitatea și inventivitatea lor – un model de lăsat mai departe generației următoare, moștenitorilor României.
În fiecare marți, de la ora 19.00, din 17 aprilie, “Muzici tradiționale românești” la Radio România Muzical. Emisiunea poate fi ascultată oricând și în arhiva online de pe site-ul www.romania-muzical.ro./grantzer/pvelisar/aionescu

RADOR – 16 aprilie