Radio România vă aşteaptă la Gaudeamus Cluj-Napoca

În plin an aniversar, Radio România vă invită la cea mai mare sărbătoare a cărţii, din Transilvania: Târgul Gaudeamus Cluj-Napoca, ediţia a 19-a, care va avea loc între 18 şi 22 aprilie în incinta unui pavilion mobil amplasat în Piaţa Unirii. Evenimentul este organizat de Radio România (prin echipa Gaudeamus şi Radio România Cluj) şi Romexpo SA. Centenarul României, 90 de ani de Radio România şi aproape două decenii de când Gaudeamus a ajuns la Cluj-Napoca sunt, împreună şi fiecare în parte, motive de sărbătoare pentru toţi clujenii iubitori de carte. În premieră, cu prilejul Târgului Gaudeamus Cluj-Napoca, vizitatorii vor avea acces direct la o colecţie de volume având ca temă evenimentele istorice care au culminat cu Marea Unire, prezentată într-un spaţiu dedicat Centenarului.

Evenimentul cu numărul 104 în seria târgurilor de carte pe care Radio România le-a iniţiat în urmă cu aproape un sfert de secol, Gaudeamus Cluj-Napoca aduce în inima Transilvaniei un adevărat festin literar care include:

• cele mai recente apariţii editoriale din ţară şi de peste hotare, bestseller-urile momentului şi titlurile în vogă în ultima perioadă (prin participarea a peste 70 de edituri şi agenţii de difuzare de carte, în peste 60 de standuri);

• peste 90 de evenimente; şi în acest an, Piaţa Unirii devine locul de întâlnire al celor mai prolifice şi creative minţi din această zonă a ţării: programul de evenimente al ediţiei, dens şi variat, va cuprinde lansări şi prezentări de carte, dezbateri, întâlniri cu scriitorii şi sesiuni de autografe şi momente artistice;

• serii de autor, pachete, oferte promoţionale şi reduceri, prin care cartea devine mult mai accesibilă;

• concursuri pentru public: Tombola Gaudeamus, cu un mare premiu extrem de atractiv, şi Miss Lectura;

• campania de donaţii Cărţile se întorc acasă, iniţiată şi derulată de Radio România, prin care vizitatorii sunt încurajaţi să ofere volumele care le prisosesc celor care au din ce în ce mai greu acces la ele;

• proiectul Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, derulat în toate oraşele care găzduiesc Programul Lectura – Gaudeamus, care recompensează şi promovează performerii din învăţământul românesc, la nivel international.

Program de vizitare: miercuri – sâmbătă, între orele 10:00 şi 20:00 şi duminică, între orele 10:00 şi 15:00.

Conferinţa de presă care precede Târgul Gaudeamus Cluj-Napoca 2018 va avea loc marţi, 17 aprilie, ora 11:00, la librăria Book Corner (Bulevardul Eroilor nr. 15).

Gaudeamus Cluj-Napoca – organizat de Radio România şi Romexpo SA.

Partener principal al Târgurilor Gaudeamus 2018: BRD Groupe Société Générale. Parteneri: Casa de Expediţii Augustin Trans şi Restaurant Shanghai. Parteneri media: Cluj.com, Făclia, mediaTRUST şi Agenţia de presă RADOR.

Detalii privind această ediţie a Târgului Gaudeamus Cluj-Napoca, pe www.gaudeamus.ro sau la Secretariatul Gaudeamus. Persoană de contact: Connie Chifor (0745.109.649, e-mail connie@gaudeamus.ro).

RADOR – 16 aprilie