Senatorii şi deputaţii încep săptămâna cu mai multe proiecte de legi pe agendă

Senatorii şi deputaţii încep săptămâna cu mai multe proiecte de legi pe agendă. Printre acestea figurează şi cel care prevede executarea pedepselor la domiciliu sau în zilele de sâmbătă şi duminică. Documentul se află astăzi pe masa comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Reporter: Alina Stănuţă: După mai multe şedinţe în care, iniţial, s-a convenit asupra unor amendamente şi apoi s-a revenit, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va înainta, astăzi, raportul asupra propunerii legislative prin care recidiviştii şi persoanele condamnate pentru unele fapte de corupţie să nu poată beneficia de măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate. Raportul va fi înaintat plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Pe de altă parte, Senatul, ca primă cameră sesizată, va dezbate şi se va pronunţa prin vot, în plenul de astăzi, asupra propunerii legislative iniţiate de numeroşi parlamentari PSD, care vizează modificarea legii privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice. Potrivit propunerii, primarii şi viceprimarii pot exercita funcţii şi activităţi în domeniul didactic sau al cercetării ştiinţifice şi pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat care nu sunt în legătură directă cu atribuţiile execitate ca aleşi locali. Iniţiatorii mai propun şi introducerea unui nou articol care să aibă următorul cuprins: „Faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor”./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 aprilie