Restricții de circulație cu ocazia cursei de alergare Bucharest International 10K

Ediția a treia a cursei de alergare Bucharest International 10K, creată la inițiativa campioanei olimpice de maraton Constantina Diță, se va desfășura anul acesta pe data de 22 aprilie, de la ora 08:45.

Competiția se va desfășura pe traseul: START – Bulevardul Constantin Prezan – Arcul de Triumf – Șos. Kiseleff (locală – cu întoarcere pe banda I de circulație din Piața Presei Libere, porțiunea situată între Șos. Kiseleff mediană și locală, pentru a permite întoarcerea participanților) – Șos. Kiseleff de la Piața Presei Libere către Arcul de Triumf (mediană) – Arcul de Triumf (ocolire prin dreapta pe sensul de alergare) – Șos. Kiseleff – Piața Victoriei – Calea Victoriei (până la intersecția cu strada Știrbei Vodă și întoarcere pe Calea Victoriei – Piața Victoriei – Șos. Kiseleff – Arcul de Triumf – Bulevardul Constantin Prezan – FINISH.

În data de 22 aprilie, traficul rutier se va restricționa gradual pe traseul de alergare și străzile care acced în acesta între orele 06:00 – 12:00, cu excepția Bulevardului Constantin Prezan care se va închide în intervalul 05:00 – 13:00, după cum urmează:

  • Bulevardul Constantin Prezan – ambele sensuri
  • Șos. Kiseleff (locală) – cu întoarcere pe banda I de circulație din Piața Presei Libere, porțiunea situată între Șos. Kiseleff mediană și locală, pentru a permite întoarcerea participanților
  • Șos.  Kiseleff de la Piața Presei Libere către Arcul de Triumf (axul central, fără a se afecta circulația rutieră în Piața Presei Libere pe benzile II și III de circulație)
  • Șos. Kiseleff sensul de mers de la Arcul de Triumf spre Piața Victoriei (închidere totală)
  • Calea Victoriei între Piața Victoriei și Strada Știrbei Vodă (fără a se afecta circulația rutieră în intersecția dintre Calea Victoriei și Strada Știrbei Vodă)
  • În Piața Victoriei va fi resistematizat traficul rutier prin crearea de dublu sens de circulație în fața Guvernului României în intervalul 06:00 – 12:00, astfel nu va fi permis accesul dinspre Bulevardul Nicolae Titulescu către Piața Victoriei, iar traficul rutier de pe Strada Paris, Bulevardul Iancu de Hunedoara și Bulevardul Lascăr Catargiu va circula doar spre Bulevardul Aviatorilor

Nu se va afecta traficul rutier în Piața Charles de Gaulle și pe Șoseaua Kiseleff (locală), sensul dinspre Piața Presei Libere spre Arcul de Triumf.

Pe Șos. Kiseleff, între Arcul de Triumf și Piața Victoriei, se va asigura banda 4 destinată autospecialelor pentru situații de urgență și riveranilor.

În perioada 21 aprilie 2018, orele 07:00, și 22 aprilie, orele 13:00, pentru buna desfășurare a evenimentului se va restricționa traficul și nu este permisă parcarea în următoarele locații:

– Se va restricționa  traficul și nu va fi permisă parcarea pe breteaua adiacentă Parcului Regele Mihai I (Parcul Herăstrău) de pe Bd. Aviatorilor, de la rondul Pescăruș până la Piața Charles de Gaulle.
–  Se va restricționa traficul și nu va fi permisă parcarea pe alveola din fața statuii Charles de Gaulle din Parcul Regele Mihai I (Parcul Herăstrău).

În perioada 21 aprilie 2018, orele 22:00, și 22 aprilie, orele 13:00, nu este permisă parcarea în următoarele locații:

  • alveolele situate pe Șoseaua Kiseleff ( stânga/dreapta)
  • parcarea de pe Calea Victoriei și Strada Sevastopol
  • parcarea de la intersecția Strada Gheorghe Manu cu Calea Victoriei – Casa Vernescu
  • parcarea de pe Calea Victoriei între Calea Griviței și Strada Banului

Mai multe informații vor fi disponibile și la conferința de presă organizată cu ocazia celei de-a treia ediții a Bucharest International 10K, care va avea loc sâmbătă, 21 aprilie 2018, ora 11:00, la Hotel PULLMAN Bucharest World Trade Center, Piața Montreal nr. 10, sala de conferință „Mexico&Seoul”.