Poveşti noi pentru voi la librăria Cărtureşti Verona

Teatrul Naţional Radiofonic şi librăria Cărtureşti Verona vă invită, vineri, 20 aprilie, de la ora 16:00 la audiţia-atelier a spectacolului radiofonic pentru copii Frumosul din regatul adormit de Ana Ripka Rus. Regia artistică: Mihai Lungeanu. În distribuţie: George Ivaşcu, Bianca Zurovski, Claudiu Bleonţ, Monica Ghiuţă, Valentin Uritescu, Petre Lupu, Andreea Măcelaru, Monica Mihăescu, Mihai Niculescu, George Grigore, Violeta Berbiuc, Costina Ciuciulică, Adina Andrei. Redactor: Irina Soare. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Vasile Manta. Înregistrare din anul 2003. Proiect iniţiat şi coordonat de regizorul Mihai Lungeanu.

Afis Carturesti 20apr2018Poveşti noi pentru voi, acesta este darul cu care Teatrul Naţional Radiofonic pentru copii îşi întâmpină în fiecare lună ascultorii mai mici dar şi mai mari, în mansarda librăriei Cărtureşti Verona, lansând invitaţia de a asculta spectacole inspirate din literatura contemporană dar şi o provocare pentru spectatorii-prichindei de a ilustra povestea radiofonică, îmbogăţind cu propriul spirit creativ universul virtual specific audiţiilor radiofonice, lumea fascinantă pe care teatrul radiofonic o exprimă.

De data aceasta vă propunem o poveste amuzantă despre un prinţ, care, asemeni celebrei şi îndrăgitei Frumoase din pădurea adormită, este vrăjit de o zână rea şi este cuprins de un somn de 100 de ani. Spre deosebire de basmul clasic, aici povestea de abia acum începe: cum arată lumea, după trecerea unui veac, căror provocări şi situaţii neobişnuite trebuie să le facă faţă timidul cavaler şi mai ales cum reacţionează când întâlneşte o încântătoare prinţesă modernă… Veţi afla toate acestea numai ascultând acest minunat basm, imaginat de o scriitoare de poveste: Ana Ripka Rus.

Personalitate cu totul unică în peisajul literar contemporan, Ana Ripka Rus (1964 – 2014) a scris teatru şi proză pentru copii şi pentru adulţi, multe din textele sale dramatice fiind reprezentate cu succes pe scenă, dar şi la televiziune şi la radio. Ascultătorii Teatrului Naţional Radiofonic o cunosc ca autor al unor scenarii care impresionează prin ineditul abordării, prin jocul fascinant între clasic si contemporan, dar şi prin atmosfera pe care scriitoarea o ţese în jurul personajelor. Pasărea galbenăPoveste indianăPoveste chinezeascăPoveste egipteanăAlb-negru sau Trista poveste a prinţesei din cel mai mic regatPovestea lui Miu, cel care se temea să fie zmeuIarna ursuleţilor sunt tot atâtea titluri ale unor îndrăgite spectacole radiofonice, cu scenarii semnate de Ana Ripka Rus.

Sunteţi invitaţi aşadar, dragi copii dar şi stimaţi părinţi şi bunici, să ne fiţi alături într-o minunată călătorie radiofonică, în care veţi (re)descoperi o poveste cu totul surprinzătoare, contemporană, dar care se înscrie în seria neîntreruptă a basmelor din toate timpurile. Înscrieri la 0732,003.051 / inscrieri@carturesti.net.

RADOR – (19 aprilie)