Confruntări între protestatari şi forţele de ordine, la Erevan

Armenii continuă protestele la Erevan, manifestând împotriva desemnării fostului preşedinte Serj Sargsyan (2008-2018) pentru funcţia de premier al Armeniei.

Potrivit agenţiei News.am, sâmbătă dimineaţă, în centrul Erevanului au avut loc confruntări între poliţişti şi protestatari, care continuă să blocheze circulaţia pe străzile capitalei. Armenii au recurs la această formă de protest după ce liderul opoziției, deputatul Nikol Pashinyan, a făcut apel la nesupunere civică şi a îndemnat șoferii să blocheze drumurile. Potrivit presei, mulţi şoferi îşi abandonează maşinile pe străzile capitalei, blocând circulaţia.

Pe 17 aprilie, ziua în care Parlamentul Armeniei a votat pentru ca fostul președinte Serj Sargsyan să fie învestit în funcţia de prim-ministru, liderul partidului de opoziție „Tratatul Civic” și președintele grupului parlamentar „Elk”, Nikol Pashinyan, a anunțat începutul „revoluţiei de catifea” în Armenia, pe care a calificat-o drept o mişcare de protest „fără vărsare de sânge”. În pofida apelurilor autorităților de a iniția un dialog politic, în timpul demostraţiilor, opozanţii continuă să ceară schimbarea puterii în Armenia./sdan/lbadiu

www.rbc.ua – 21 aprilie