Horia Mihail revine la Sala Radio în turneul Pianul Călător

A treia parte a turneului Pianul Călător 2018 se deschide miercuri, pe 25 aprilie, la ora 19:00, la Sala Radio.

În perioada 9 aprilie – 7 mai, celebrul pianist român a programat 18 recitaluri în 17 oraşe din ţară. În a treia săptămână a turneului, după recitalul de la Bucureşti, transmis în direct de Radio România Cultural şi Radio România Muzical, Horia Mihail va poposi la Teatrul Naţional din Caracal, unde se va întâlni cu unul dintre pianele călătoare, lăsat acolo de anul trecut, apoi se va opri la Ploieşti, Timişoara, Tulcea, unde se găseşte un alt pian călător, la Sala Teatrelli din Bucureşti şi la Sinagoga din Bistriţa.

„Turneul de anul acesta este un turneu extraordinar, Best Of Pianul Călător. Alla Turca de Mozart, Sonata Lunii de Beethoven, Kinderszenen de Schumann, Rapsodia Română nr. 1 de Enescu – sunt convins că orice român a ascultat cel puţin o dată în viaţă aceste şlagăre, chiar dacă poate nu le-a băgat în seamă. Alegerea acestui repertoriu reprezintă chemarea mea către publicul lărgit, atât pentru cei neobişnuiţi cu sălile de concert, cât şi pentru melomanii adevăraţi. Este de fapt un îndemn la «unire», la uniunea într-o sală de spectacol a spiritelor celor prezenţi. Oare nu sala de spectacol este singurul loc în care, neştiind absolut nimic despre cel de lângă noi, îl respectăm, îl tratăm cu consideraţie şi ne bucurăm sufletele împreună. Eu unul cred că România centenară este nevoită să se îndrepte către acest tip de abordare, care nu are legătură cu ambiţii şi veleităţi personale, ci cu dezvoltarea armonioasă a unei naţiuni”, ne-a spus Horia Mihail.

Pianul Călător ediţia a opta marchează 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, prilej cu care Horia Mihail a pregătit o serie de piese celebre de Mozart, Beethoven, Schumann şi George Enescu. Programul muzical al recitalului cuprinde W. A. Mozart: Sonata nr. 11 în la major, KV 331/300i, Alla turca, L. van Beethoven: Sonata nr. 14, op. 27 nr. 2 în do diez minor – Sonata lunii, R. Schumann: Kinderszenen, op. 15, G. Enescu: Rapsodia I (prelucrare de G. Enescu). Amănunte pe www.pianulcalator.ro.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

Itinerar al turneului Pianul Călător 2018

Miercuri, 25 aprilie, ora 19:00 – Bucureşti, Sala Radio;

Joi, 26 aprilie, ora 19:00 – Caracal, Teatrul Naţional;

Vineri, 27 aprilie, ora 19:00 – Ploieşti, Sala Filarmonicii Paul Constantinescu;

Sâmbătă, 28 aprilie, ora 18:00 – Timişoara, Sala Capitol;

Joi, 3 mai, ora 19:00 – Tulcea, Teatrul Jean Bart;

Vineri, 4 mai, ora 19:00 – Bucureşti, Sala Teatrelli;

Luni, 7 mai, ora 19:00 – Bistriţa, Sinagoga.

RADOR (23 aprilie)