CNDB oferă o rezidență la Cluj și își deschide Mediateca

Centrul Național al Dansului București a lansat un apel pentru artiști din sfera dansului contemporan în cadrul celei de-a șasea ediții a programului RAP (rezidențe, ateliere, public), organizat în parteneriat cu Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

În acest an se acordă o singură rezidență de două luni unui artist de dans contemporan/performance la Studioul RAP de la Fabrica de Pensule, în intervalul iunie – octombrie 2018. Data limită pentru depunerea aplicațiilor este 7 mai, iar beneficiarul/beneficiara va fi anunțat/ă pe 15 mai.

Pe 29 aprilie, de Ziua Internațională a Dansului, CNDB deschide Mediateca şi Arhiva #TheResourceCube cu un eveniment maraton de lecturi propuse și performate de coregrafi şi dansatori, teoreticieni, artiști din domenii creative, studenți UNATC și publicul CNDB.

Deschis pentru lectură #TheResourceCubeCNDB are loc între orele 16.00 și 22.00 la Sala Stere Popescu (B-dul Mărășești 80 – 82), iar pe lângă lecturile propuse de artiști și critici caSimona Deaconescu, Paul Dunca, Farid Fairuz, Liana Tugearu și Valentina Iancu , vă invităm să descoperiți/consultați/cumpărați cărți tipice și atipice despre dans, corp și discurs performativ, într-o selecție prezentată de PUNCH,tranzit.ro/București și Cărturești. Intrare liberă!

Până data viitoare, keep dancing!