Preşedintele Trump l-a primit la Washington pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel

/ AFP PHOTO / MANDEL NGAN
/ AFP PHOTO / MANDEL NGAN

Preşedintele Trump l-a primit ieri la Washington pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cu care a discutat divergenţele comerciale, problema tratatului nuclear cu Iranul, dar şi dosarul nord-coreean.
Reporter: Doina Saiciuc – A fost clar, în conferinţa de presă comună de ieri a cancelarului german şi preşedintelui american, că Angela Merkel, ca şi preşedintele Franţei Emmanuel Macron, nu a reuşit să-l convingă pe preşedintele Trump să nu retragă Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul. Liderul de la Casa Albă şi-a reafirmat poziţia.
Donald Trump: Trebuie să ne asigurăm că acest regim criminal nu se apropie măcar de a avea arma nucleară şi că Iranul pune capăt proliferării rachetelor periculoase şi sprijinului său pentru terorism.
Reporter: Cancelarul german l-a lăudat pe preşedintele Trump pentru abordarea sa în ce priveşte problema nord-coreeană, în vreme ce domnul Trump a declarat că are responsabilitate de a încerca o soluţionare paşnică şi denuclearizarea Phenianului.
Preşedintele Trump a fost întrebat dacă nu cumva este doar un joc pe care liderul nord-corean Kim Jong-Un îl face. Domnul Trump s-a referit la potenţialul summit cu Kim.
Donald Trump: Nu cred că este un joc, nu cred, nu a mers niciodată atât de departe. Da, sunt de acord Kim s-a jucat în trecur cu Statele Unite, dar pentru că America are un alt tip de lider, acum nu vom fi jucaţi. Să sperăm că vom ajunge la un acord. Dacă nu, este în regulă. Vom veni cu o soluţie şi, dacă nu se va întâmpla aşa, vom părăsi cu mare respect camera şi vom merge înainte./dursache/menescu


RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 aprilie)