Nneka Onyejekwe: „Pentru noi turneul final-four al Ligii Campionilor este o mare provocare!”

Cea mai bună voleibalistă din România în 2017, Nneka Onyejekwe (CSM Volei Alba Blaj) prefațează turneul Ligii Campionilor de la București din acest weekend.

După un sezon excelent în Liga Campionilor, CSM Volei Alba Blaj va juca sâmbătă (5 mai, ora 19.00, Sala Polivalentă din București) în semifinalele competiției împotriva turcoaicelor de la Galatasaray Istanbul, o echipă cu un buget de 10 ori mai mare.

„Este un eveniment foarte important pentru voleiul românesc și chiar pentru întreg sportul de la noi. Ne bucurăm enorm că am reușit să ajungem în semifinale și să organizăm turneul final-four. Nimeni nu credea în vară că e posibil, nici măcar noi jucătoarele nu visam la asta. Pentru noi va fi așadar o mare provocare, eu sunt realistă și îmi dau seama că va fi foarte greu să câștigăm trofeul deoarece vom întâlni adversare foarte puternice. Atuul nostru este jocul de echipă. Ne vom juca șansa, vom lupta până la capăt și cu sprijinul suporterilor sper să realizăm o figură frumoasă”, a dezvăluit Nneka Onyejekwe, jucătoare ce se poate lăuda cu 11 tiluri naționale în 4 țări diferite.

Statuia lui Avram Iancu, monument inspirațional

Înainte de plecarea spre București, Nneka a realizat o ședință foto inedită pe dealurile Blajului și s-a încărcat cu energii pozitive la statuia lui Avram Iancu ce domina panorama orașului unde a avut loc Adunarea Generala a românilor din Transilvania la Revoluția din 1848.  „Aici, la Blaj, mă simt acasă. E un oraș mic, dar foarte frumos. De accea am revenit în România, deși am avut multe oferte de afară. Vorba aceea <<Ardealul te cheamă!>>. Avem niște suporteri ardeleni pătimași și sigur vom câștiga duelul galeriilor cu Galatasaray la final-four deoarece mă bazez și pe sprijinul bucureștenilor”,  subliniază centrul naționalei României.

Fratele din naționala de handbal, lider de galerie la final-four

Nneka Obiamaka Onyejekwe s-a născut la Hațeg dintr-o mamă româncă și un tată nigerian, iar copilăria și-a petrecut-o la Cluj-napoca. Voleibalista are un frate sportiv de performanță.

Jucător la CSM București, rivala din campionat la volei a surorii sale,  extrema Chike Onyejekwe este component de bază al naționale de handbal a României. „Mă bucură să îl știu în tribună la meciurile mele.  La final-four la București, voi avea în tribune mulți prieteni, dar și pe mama mea și pe ambii frații. Chike va fi probabil însă șef de galerie la cum îl știu!”, spune zâmbind Nneka.

Carte de vizită:

Locul și data nașterii: 18 august 1989, Hațeg

Post și înălțime: Centru, 1.89 metri

Cvadruplă campioană a României cu Metal Galați între 2007 și 2010

Triplă campioană a Elveției cu Voléro Zürich (2011, 2012, 2013)

Dublă campioană a Franței cu RC Cannes (2014 și 2015)

Campioană a Germaniei cu Dresdner SC în 2016

Campioană a României cu Volei Alba Blaj în 2017

Programul competiției:

Sâmbătă 5 mai

semifinala1, ora 16:00: VakifBank Istanbul – Imoco Volley Conegliano

semifinala 2, ora 19.00: CSM Volei Alba Blaj – Galatasaray Istanbul

Duminică, 6 mai

Ora 16:00 Finala mică

Ora 19:00 Finala Mare

Cum se pot procura biletele:

Pentru Turneul Final Four nu vor exista invitaţii gratuite, iar accesul în Sala Polivalentă se va face doar pe baza biletelor cumpărate de pe http://www.bilete.ro. La vânzare au fost scoase deja pachete de bilete pentru accesul la toate cele patru meciuri, două semifinale şi două finale, la preţuri de 140 lei (peluze) şi 200 lei (tribune), adică între 30 şi 44 euro. Abonamentul VIP costă 1400 lei.