Sportivii de la CSM București caută viitorii campioni printre elevii bucureșteni

CSM București a dat startul campaniei „Sportul ne unește”, eveniment care se desfășoară în perioada aprilie – iunie 2018, septembrie – decembrie 2018 și va ajunge în peste 35 de școli.

Caravana sprijinită de Primăria Generală a Capitalei și de ENGIE Romania s-a oprit în această săptămână în două locații: Școala numărul 195 și Liceul Marin Preda. Alături de micuții elevi au participat sportivii de la secțiile de atletism, handbal, baschet, rugby și volei, dar și fosta mare campioană, Gabriela Szabo, directorul general al clubului.

” Mesajul nostru este foarte clar: corpul este construit pentru mișcare, avem nevoie de copii sănătoși, o națiune sănătoasă. Ușa Clubului Sportiv Municipal București este deschisă tuturor copiilor care-și doresc să practice sport la secțiile noastre active. Nu urmărim doar performanța, ci dezvoltarea armonioasă a copiilor” – Gabriela Szabo, directorul general al clubului din Capitală.

Peste 200 de elevi au făcut sport sub îndrumarea și atenta supraveghere a campionilor de la CSM București .

” Mă bucur că suntem lângă cei mici, ne jucăm cu ei, este o inițiativă foarte bună a clubului nostru și îi așteptăm la toate acțiunile noastre. Este ceva extraordinar să te joci cu copiii. Știu că noi suntem exemple pentru ei, poate vor ajunge să joace la nivel înalt, dacă ne urmăresc. I-am încurajat pe cei mici să se țină de handbal, unii dintre ei chiar fac acest sport și i-am sfătuit să meargă mai departe” – Marius Novanc, căpitanul echipei de handbal a CSM-ului.

”Copii au fost foarte dulci, m-am distrat. Este o inițiativă pe care o încurajez și sper ca cei mici să se bucure de ea” – Nikola Radosova, voleibalistă CSM București.

Școlarii, în culmea fericirii după întâlnirea cu vedetele CSM

Micuții au fost extrem de încântați de prezența sportivilor pe care ei îi vedeau doar la televizor.

”A fost un vis împlinit mereu mi-am dorit să mă joc cu cineva de la CSM”, a spus una dintre elevele care a participat la ora de sport, în timp ce colega ei a mărturisit:”A fost o mare încântare pentru mine. Vreau să mi se mai întâmple în viață să mă întâlnesc cu sportivii importanți și cu Cristina Neagu”.

Sportivii, sufocați” de micuți

La finalul întâlnirilor, elevii au luat autografe și s-au fotografiat cu sportivii lor favoriți. Voleibalista Nikola Radosova și handbalistul Robert Militaru au avut cel mai mult lipici la cei mici. Școlarii au năvălit peste ei pentru a le cere semnăturile și a-i întreba despre sporturile pe care le practică.

”Copiii au multă energie și te solicită la maximum. Este foarte important să facă mișcare, chiar dacă nu fac performanță, sportul îi ajută să se dezvolte armonios. Putem duce departe mesajul ”Sportul ne unește”, important este să înțeleagă ei și părinții cât de mult contează să facă mișcare. Am văzut entuziasm din partea copiilor” – Robert Militaru, handbalist CSM București.

”Este foarte frumos să învețe sport, de mici, e bine să facă mișcare încă din primii ani de școală. Am văzut câțiva copii care ar putea face rugby. Am transpirat alături de ei și mă bucur că s-au distrat mult” – Darren Baron, rugbyst CSM București