Preşedintele Klaus Iohannis a făcut o analiză a execuţiei bugetare pe primul semestru al acestui an

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut în această seară o analiză a execuţiei bugetare pe primul semestru al acestui an. Şeful statului a susţinut că veniturile nu au crescut în raport cu economia, iar la bugetul statului se remarcă doar cheltuielile. Suntem în direct cu redactorul RRA, Oana Bâlă, care a urmărit intervenţia preşedintelui. Bună seara!
Reporter: Bună seara! Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că bugetul naţional este supus unei presiuni imense, pe fondul unor creşteri a cheltuielilor totale cu 22 de procente. Şeful statului a susţinut că această presiune trebuia atenuată printr-un efort consistent de creştere a veniturilor, lucru care nu s-a întâmplat. Mai mult, execuţia bugetară arată că la niciun capitol veniturile nu au ajuns la nivelul programului prezentat de guvern. Preşedintele României a mai afirmat că încă de la început programul de guvernare prezentat de PSD s-a aflat pe contrasensul unei logici economice elementare, pentru că a propus pe de o parte scăderea taxelor şi a impozitelor, iar pe de altă parte o creştere puternică a cheltuielilor bugetare pentru salarii, pensii, autostrăzi sau şcoli.
Kluas Iohannis: După deja aproape un an şi jumătate de guvernare PSD, cu această fază extrem de discutabilă a creşterilor salariale aşa-zise, nu vedem însă nici drumuri, nici autostrăzi, nici şcoli, nici spitale. PSD-ul, în fapt, amanetează viitorul ţării. Creşte salarii şi pensii şi neglijează investiţii importante şi în infrastructură şi investiţii necesare dezvoltării în general.
Reporter: Şeful statului a cerut din nou demisia premierului Viorica Dăncilă, pentru a face loc unor oameni competenţi şi responsabili, în contexul în care în opinia sa finanţele publice au avut o evoluţie total nesatisfăcătoare./aburtica/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 mai