Astăzi şi mâine are loc în Bucureşti „Salonul de Vinuri”, ediţia a IX-a

Dacă doriţi să aflaţi cum puteţi vizita cramele din România într-un cadru organizat, trebuie să mergeţi la IX-a ediţie a Salonului de Vinuri, deschis, astăzi şi mâine, în Capitală. Pe lângă sticlele cu vinuri de calitate, veţi putea găsi şi un birou de turism viticol – i-a spus reporterului Radio România Actualităţi, Cătălin Radu, organizatorul evenimentului, Alina Iancu.

Alina Iancu: 35 de expozanţi, mai mulţi faţă de anul trecut, vinuri premium din România şi internaţionale. Evenimentul promovează cramele mici şi mijlocii, dar avem şi un birou de turism viticol, astfel încât vizitatorii pot descoperi cum pot vizita cramele din România. Se pot degusta peste 230 de vinuri premium.

Reporter: Românii ce apreciază, vinul alb, vinul roşu, vinul rosé?

Alina Iancu: Predomină vinul alb, însă se simte o creştere în ultimii ani la vinul roşu, iar în trend, în special, în perioada caldă, este vinul rosé.

Realizator: Salonul de Vinuri este deschis la hotelul Novotel, între orele 12:00 şi 20:00, iar preţul unui bilet de intrare este de 60 de lei pe zi, sau de 100 de lei pentru ambele zile./eendrefy/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 mai