Radio Fiction Desk – 2018, la Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu

Marţi, 15 mai, începând cu ora 12:00, la Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu, se va desfăşura cel de-al doilea workshop al ediţiei, avându-l ca invitat special pe cunoscutul actor Mircea Constantinescu.

Radio Fiction Desk – 2018 este un proiect concurs, realizat de Radio România, prin Teatrul Naţional Radiofonic, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, aflat acum la cea de-a patra ediţie şi care are drept scop diversificarea manierei de exprimare artistică, a trupelor de elevi-actori din liceele bucureştene, prin realizarea de spectacole de teatru radiofonic.

În cadrul acestei a patra ediţii, care se derulează pe parcursul anului 2018, participă trupe de actori-elevi de la patru licee bucureştene: Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu, Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr şi Colegiul Naţional Sfântul Sava.

Cel de-al doilea spectacol radiofonic, care va intra în concurs, va fi realizat după piesa de teatru Jocul de-a vacanţa, de Mihail Sebastian, elevii fiind coordonaţi de profesoara Gabriela Mihalache şi îndrumaţi de regizorul artistic Diana Mihailopol.

Conform metodologiei de desfăşurare a Proiectului, în toate aceste licee, aflate în concurs, se vor desfăşura work-shop-uri la care vor participa membri ai Redacţiei Teatru, alături de personalităţi ale scenei teatrale din România – colaboratori constanţi ai Teatrului Naţional Radiofonic. La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii vor înregistra radiofonic piesele de teatru repetate, în studiourile Societăţii Române de Radiodifuziune.

Ca şi în primele trei ediţii, după înregistrare şi postprocesare, spectacolele vor fi postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, unde vor putea fi ascultate şi notate de către ascultătorii teatrului radiofonic. Proiectul se va încheia cu o Gală de premiere.

Primăria Municipiului Bucureşti este Partener Instituţional al Radio Fiction Desk.