Ceremonii în întreaga ţară dedicate Zilei Eroilor

Astăzi este Ziua Eroilor, prilej cu care în întreaga ţară vor avea loc ceremonii. În cimitirul din oraşul Buzău sunt înhumaţi peste 9.600 de eroi, de mai multe naţionalităţi. La evenimentele organizate astăzi acolo, vor participa oficialităţi, ataşaţi militari şi ambasadori, oameni politici şi de cultură, peste 6.000 de elevi din judeţul Buzău şi aproximativ o mie de militari din şapte state europene, care vor defila terestru şi aerian.
Reporter: Cristina Moise – 400 de militari români şi străini au scris seara trecută o lecţie de istorie vie în faţa a peste 3000 de buzoieni. Retragerea internaţională cu torţe a fost preambulul zilei de astăzi, când aproape 1000 de militari aduc un omagiu de pe pământ şi din aer eroilor înhumaţi în Cimitirul Eroilor din Buzău.
Gheorghiţă Vlad, general de brigadă, comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica: În Garnizoana Buzău intenţionăm să desfăşurăm o serie de activităţi dedicate Centenarului Marii Uniri şi, bineînţeles, pentru omagierea eroilor din Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău. Sunt îngropaţi 9653 de militari, dintre care 7867 sunt eroi necunoscuţi.
Reporter: Evenimentele încep pe Calea Eroilor din Buzău, la ora 12:00. Va avea loc o ceremonie militară şi religioasă, din care face parte şi defilarea terestră şi aeriană a circa 1000 de militari din şapte ţări. Evenimentele sunt organizate de Primăria oraşului Buzău şi Divizia 2 Infanterie Getica şi se înscriu în Centenarul Marii Uniri, reinaugurarea Cimitirului Eroilor din oraşul Buzău./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 mai)