Accident cu 9 victime la 60 de kilometri de Budapesta

Revenim, doamnelor şi domnilor, cu imagini, dar şi cu un martor ocular de la teribilul accident petrecut la 60 de kilometri de Budapesta. La acest moment se vorbeşte deja despre 9 victime. Suntem în legătură directă şi cu purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, domnul Paul Ciocoiu. Bună seara!
Paul Ciocoiu: Bună seara!
Realizator: Ce informaţii aveţi la Ministerul Afacerilor Externe?
Paul Ciocoiu: Sunt informaţiile pe care le-am difuzat şi noi mai devreme presei din România, sunt informaţii actualizate, potrivit cărora 9 pasageri, toţi ocupanţii respectivului microbuz, şi-au pierdut viaţa în acest accident produs în această seară lângă Budapesta. Spun cei 9 pasageri pentru că 4 dintre ei au fost identificaţi ca fiind cetăţeni români, aveau asupra lor documente de identitate, cel mai probabil şi ceilalţi sunt cetăţeni români, pentru că există indicii clare în acest sens. Este vorba despre un microbuz înmatriculat în judeţul Mureş, se îndrepta spre România şi, din date pe care le avem până în acest moment, neconfirmate, ţin să subliniez, este vorba despre un grup de români care munceau în agricultură. Ca informaţie de ultimă oră, a fost activat fondul de urgenţă al Ministerului Afacerilor Externe, prin intermediul căruia vor fi repatriate trupurile neînsufleţite ale celor 9 cetăţeni.
Realizator: Mulţumesc mult pentru aceste informaţii cu privire la această tragedie. Imaginile pe care le vedeţi în momentul acesta pe ecran sunt filmate de către un cetăţean român, care, după toate datele, venea spre casă, spre ţară, şi sunt filmate, după cum se poate vedea, cu telefonul mobil. Să îl auzim în momentul în care vede aceste imagini.
-: Mamă, aşa ceva! Dar ce or făcut ăştia, măi omule? Vai de capul meu! Vai de capul meu! Mă, da cine o fost în maşina lui, mă, şofer, mă?
-: /…/
-: Asta-i de la noi din zonă, din deal!
-: Şi nu-l cunoşti?
-: O, Doamne!
Realizator: Din păcate, da, sunt de-ai noştri, din păcate, şi dacă n-ar fi fost de-ai noştri, tragedia este uriaşă! Încercăm să stabilim o legătură cu martorul ocular, cel care a ajuns la scurt timp după accident, în această după-amiază, la 60 de kilometri de Budapesta. Acest microbuz se îndrepta spre ţară, a depăşit şi s-a lovit frontal cu un camion care venea de pe sens invers. Datele pe care le avem, sunt 9 victime, după cum aţi auzit, şi cred că seara este una sub acest aspect foarte tristă, este îndoliată, sunt familii care şi-au pierdut pe cineva drag în acest accident. Dumnezeu să fie cu cei care trec prin clipe foarte grele la această oră! În momentul În care vom avea legătura cu martorul ocular vom reveni la acest subiect./rduinu/atataru

*****

Şapte români şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier în apropierea capitalei ungare, Budapesta

Şapte români şi-au pierdut viaţa, astăzi, într-un accident rutier în apropierea capitalei ungare, Budapesta. Cele şapte persoane se aflau într-un microbuz de nouă locuri, înmatriculat în România. După cum informează un comunicat al Ministerului român al Afacerilor Externe, microbuzul s-ar fi angajat, cu viteză excesivă, într-o depăşire şi a intrat în coliziune frontală cu un camion care circula pe contrasens. Accidentul a avut loc pe Drumul Naţional 4, pe sensul de deplasare spre România. O echipă consulară din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat urgent la locul accidentului, pentru a acorda asistenţă consulară. La Bucureşti a fost activată o celulă de criză, ne-a transmis redactorul Radio România Actualităţi Carmen Gavrilă./ilixandru/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 mai