Programul Muzeului Național de Istorie a României cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

Vineri, 1 iunie 2018, Muzeul Național de Istorie a României va fi deschis pentru vizitare conform orarului obișnuit (10:00 – 18:00), accesul fiind gratuit pentru copiii cu vârsta de până la 18 ani.

Cu această ocazie – Ziua Internațională a Copilului – în intervalul orar 10:00 – 13:00, se vor desfășura ateliere educative și de creație, la care participarea este, de asemenea, gratuită.

Copiii care vor alege să petreacă timpul la muzeu și să participle la ateliere vor afla povestea renumitelor statuete din lut descoperite la Cernavodă – Gânditorul și Femeie șezând – simboluri ale civilizaţiei preistorice Hamangia. Concepute astfel încât să stimuleze curiozitatea, creativitatea și imaginația micilor vizitatori, atelierele vor avea o parte teoretică, ce va conține informații istorice, și una practică, în care se vor realiza replici din carton ale statuetelor, precum și un puzzle 2D de podea cu imaginea Gânditorului.

De asemenea, pot fi vizitate expozițiile permanente Tezaurul IstoricLapidarium și Copia Columnei lui Traian, precum și cele temporare – „Ștefan cel Mare. Din istorie în veșnicie”, „Basarabia – 100 de ani de la Unirea cu România”, „CENTENAR. Republica Armenia. România – Marea Unire”, „România în Marele Război”, „Mărăști, Mărășești, Oituz”. În aceste două expoziții dedicate participării României în Primul Război Mondial, vizitatorii de toate vârstele pot îmbrăca replici ale uniformelor purtate de Armata Română în prima conflagrație mondială.

Nu în ultimul rând, este disponibil turul interactiv ,,Vânătoare de simboluri strămoșești” prin intermediul aplicației de explorare Questo.

Aplicația poate fi descărcată în mod gratuit:

Pe Android https://play.google.com/store/ apps/details

Pe iOS: https://itunes.apple.com/ro/ap p/questo/id1216630504?mt=8