Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, despre evenimentele ce vor avea loc în weekend

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat astăzi că desfăşurarea în bune condiţii a celor 14 evenimente publice programate pentru sâmbătă în Bucureşti va reprezenta un test pentru autorităţi în perspectiva organizării Campionatului European de Fotbal de peste doi ani. Printre evenimentele care vor avea loc sâmbătă se numără un marş al diversităţii, adunări publice ale Platformei unioniste Acţiunea 2012 şi un miting al PSD în Piaţa Victoriei.

Gabriela Firea: Avem în Bucureşti, în diferite zone, dar în special în aria centrală, 14 evenimente cu număr destul de mare de participanţi. Sunt convinsă că vom putea să dăm dovada faptului că suntem europeni, suntem civilizaţi, că nu vom răspunde anumitor provocări sau dacă acestea vor fi, se va aplica legislaţia în vigoare.

E un fel de test şi pentru noi, pentru că dacă nu ne descurcăm sâmbătă având 14 evenimente, ce o să facem la UEFA, în 2020? Eu cred că trebuie să dăm dovadă că suntem ca orice altă capitală europeană în care pot să aibă loc foarte multe evenimente la care participă un număr foarte mare de persoane../ilixandru/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 iunie