Master class-uri susținute de Dana Bunescu la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc de la Tel Aviv, 10 – 16 iunie 2018

În perioada 10 – 16 iunie 2018 va avea loc, la Cinemateca din Tel Aviv, Festivalul Internațional de Film Studențesc. În cadrul acestui eveniment, Dana Bunescu este invitată să susțină două master class-uri despre tehnici de montaj și sunet în cinematografia românească în data de 14 iunie, pentru profesioniști, iar în data de 15 iunie, la ora 17:00, pentru studenți, intitulat ”Editing the new Romanian wave”.

Absolventă a Academiei de Teatru și Film I. L. Caragiale București, secția multimedia – montaj, sunet și grafică computerizată, precum și a Facultății de Fizică, specializare Optotehnică și Tehnologii LASER, Universitatea București, Dana Bunescu a fost recompensată de-a lungul timpului cu numeroase premii pentru munca sa, atât în domeniul montajului, cât și al sunetului. Astfel, în 2017, la Berlin, a primit Ursul de Argint pentru contribuție artistică deosebită la filmul Ana, mon amour. De asemenea, i-au fost decernate premiile Gopo pentru: cel mai bun montaj (lungmetraj) Ana, mon amour, 2018; cel mai bun sunet (lungmetraj) Aferim!, 2016; cel mai bun montaj (lungmetraj) Poziția copilului, 2014; cel mai bun sunet (lungmetraj) Poziția copilului, 2014; cel mai bun montaj (lungmetraj) Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu, 2011. Totodată, Dana Bunescu a fost nominalizată la premiile Gopo pentru: cel mai bun sunet (lungmetraj) Inimi cicatrizate, 2017; cel mai bun montaj (lungmetraj) Q.E.D., 2015; cel mai bun sunet (lungmetraj) Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu, 2011, etc.

Festivalul Internaţional de Film Studenţesc de la Tel Aviv, înfiinţat în 1986, a câştigat în timp o reputaţie impresionantă, fiind clasificat de CILECT (Organizaţia Internaţională a Şcolilor de Film) drept unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de gen din lume. Festivalul este organizat şi condus de studenţi ai Universităţii din Tel Aviv – Departamentul de Film şi Televiziune.

Mai multe informații: http://www.taufilmfest.com/