Programele de pe agenda Guvernului

 Guvernul analizează, astăzi, programul „Investeşte în tine”, prin care tinerii între 16 şi 26 de ani, care urmează o formă de învăţământ, pot primi un credit de până la 40.000 de lei cu dobândă zero. Pe agenda executivului mai sunt, tot astăzi, două programe de interes naţional pentru dezvoltarea sistemului de asistenţă la domiciliu a vârstnicilor, care vor fi puse în aplicare în perioada 2018 – 2020.
Andrei Şerban – Reporter: Premierul Viorica Dăncilă a anunţat la începutul şedinţei de guvern că datele Institutului Naţional de Statistică arată că în aprilie 2018 câştigul salarial mediu net a crescut cu 14,7% faţă de luna aprilie a anului trecut, iar puterea de cumpărare a crescut cu 9%. Creşteri salariale au fost înregistrate şi în luna martie. Câştigul salarial mediu net a crescut cu 15,5%, în 2018 faţă de martie 2017. Premierul a mai anunţat că miniştrii vor dezbate astăzi şi programul intitulat „Investeşte în tine”, dedicat în special tinerilor.
Viorica Dăncilă: Beneficiarii programului sunt, în primul rând, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 26 de ani, care sunt cuprinşi în sistemul de învăţământ sau care efectuează cursuri de specializare autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale. Aceştia pot accesa un credit în valoare de 40.000 de lei cu dobândă zero, garantat în proporţie de 80% de către stat.
Reporter: De acest program vor putea să beneficieze şi persoanele între 26 şi 55 de ani, cu condiţia ca să urmeze o formă de învăţământ sau de reconversie profesională. Executivul intenţionează să adopte astăzi şi două hotărâri în domeniul asistenţei vârstinicilor la domiciliu. O mie de comune vor primi, timp de doi ani, bani pentru a angaja asistenţi sociali./ilixandru/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 iunie)