Viceprimarul Tomniţa Florescu a precizat că vor exista trei categorii de tarife pentru parcările publice din capitală

Consiliul General al Bucureştiului dezbate astăzi un proiect de majorare a tarifelor pentru parcările publice din capitală, potrivit ordinii de zi de pe siteul instituţiei. La un summit, pe tema traficului din Bucureşti, viceprimarul Tomniţa Florescu a precizat că vor exista trei categorii de tarife: în „zona zero”, în centrul capitalei, parcarea va costa 10 lei pe oră, în zona I va fi 5 lei pe oră, iar mai spre periferie 2,5 lei.
Tomniţa Florescu: Există nişte parcking-uri subterane. Pe o rază de 50 de metri, 100 de metri, pe arealul ăsta, la suprafaţă nu mai trebuie să parchezi. Mai rămân parcaje, cum este cel de lângă Arhitectură. Probabil ora o să fie 10 lei. Cinci lei este în subteran şi atunci se ia dublu. Este „zona zero”.
Realizator: Consilierul municipal liberal, Cătălin Deaconescu, susţine, însă, că măsura ar fi trebuit luată după ce se îmbunătăţea transportul în comun şi se construiau parcări.
Cătălin Deaconescu: Să ajungi să ai un transport public de calitate, predictibil, de asemenea, trebuie create spaţii de parcare în afara inelului central, astfel încât, bucureştenii care nu trebuie neapărat să tranziteze centrul cu propriile maşini, să aibă unde îşi lăsa în siguranţă maşinile. Trebuie să recunoaştem că tariful de parcare în municipiul Bucureşti, era unul dintre cele mai scăzute din România şi dacă nu, chiar din Uniunea Europeană, însă dublarea peste noapte, sau triplarea sau de şase ori tariful peste noapte, evident că nu este o măsură care să încurajeze cetăţenii să parcheze legal, în parcările publice sau să-şi cumpere abonament.
Realizator: Pe ordinea de zi a Şedinţei Consiliului General se mai află o serie de proiecte sociale, cum ar fi asigurarea finanţării pentru aparate dentare pentru elevi şi implementarea proiectului de sprijinire a tinerilor diagnosticaţi cu cancer care doresc să-şi prezerve fertilitatea. Consilierii generali ar urma să mai aprobe un proiect pentru introducerea unei tehnologii revoluţionare de eliminare a infecţiilor nosocomiale din spitale cu ajutorul roboţilor, ne-a mai transmis reporterul nostru Atena Teognoste./roprea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 iunie