Congres extroardinar la PMP, prin care se alege o nouă conducere

Congres extroardinar, astăzi, al Partidului Mişcarea Populară. Va fi aleasă o noua echipă de conducere, inclusiv un nou preşedinte, după ce Traian Băsescu şi-a anunţat retragerea din fruntea formaţiunii. Suntem în direct cu redactorul nostru, Angela Matei, care ne spune ce se întâmplă acolo.

Reporter: Discursurile au început cu cel al preşedintelui încă în funcţie, Traian Băsescu, care a subliniat că retragerea sa şi preluarea conducerii PMP de o generaţie mai tânără reprezintă o nouă etapă pentru partid de relansare. Primul proiect şi cel mai important trebuie să fie reîntregirea ţării – le-a spus Traian Băsescu celor peste 2.500 de  delegaţi, veniţi inclusiv de la Chişinău, subliniind că acesta este un obiectiv cu care poporul şi politicienii sunt datori istoriei. O altă prioritate o reprezintă o justiţie independentă, iar PMP trebuie să susţină o legislaţie care să nu permită controlul politic – a mai arătat Traian Băsescu.

Traian Băsescu: Avem de dat o bătălie teribilă, pentru ca numirile de procurori să nu revină din nou la partide. Decizia Curţii Constituţionale, care face din ministrul justiţiei un şef al preşedintelui României, este inacceptabilă şi prin lege trebuie să restabilim cheia dublă la numirea procurorilor. Nu se poate să fie lăsată pe mâna unui om politic numirea şi revocarea procurorilor, pentru că acel om politic este sub controlul partidului.

Reporter: Discursurile continuă aici cu cel al candidatului, singurul de altfel la funcţia de preşedinte al PMP. Eugen Tomac cere votul de încredere cu moţiunea intitulată „Reîntregim România”!/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 iunie