Mihai Leu organizează primul campionat național de super rally

Primul nostru campion mondial de box profesionist și fost campion național de raliuri în 2003, Mihai Leu bifează o nouă premieră în sportul românesc.  
Fostul pugilist organizează în acest an primul campionat național de super rally din istorie – competiție ce va aduna laolaltă cei mai buni piloți de raliuri, drift, karting și viteză în coastă.

Spre deosebire de alte evenimente de motorsport care se dispută pe circuite, trasee de macadam prin păduri sau pe drumuri naționale, cele trei etape se vor desfășura exclusiv în centrul a 3 mari orașe ale țări: 23 iunie la Târgu Mureș, 15 septembrie la Craiova și 27 octombrie la Pitești. Acest format inedit are ca scop promovarea motorsportului pentru publicul larg.

Revenit după un deceniu în lumea pilotajului, Leu va participa și în calitate de pilot la etapele de super rally la volanului unui superb Ferrari Challenge 458. Patru Ferrari, două Porsche GT3 Cup, Lamborghini Huracan, Tatuus, Osella și două Skoda Fabia R5 sunt printre bijuteriile care vor fi la start la Târgu Mureș Super Rally. 

Vali Porcișteanu promite show la Târgu Mureș

Cel mai spectaculos pilot de raliuri din România, Vali Porcișteanu este vedeta etapei din weekend de la Târgu Mureș. Fostul campion național de raliuri din 2011 și câștigător la Raliul Aradului 2018 este un specialist al probelor de asfalt prin orașe și este considerat marele favorit în inima Transilvaniei. „Vallino”, celebru pentru viralul „Taurette, să moară mama!”, le-a arătat fanilor o demonstrație ce va face cu mașina în acest sezon de super rally. 

41 de piloți vor concura la Târgu Mureș Super Rally. Vineri, de la ora 20:00, în zona Cetății Medievale, va avea loc o sesiune de autografe, iar o oră mai târziu este programat startul festiv cu toate echipajele prezente la start. Sâmbătă, între orele 8:00 și 9:00 sunt programate recunoașterile, de la ora 09:00 la 12:00 va avea loc etapa de Time Attack, în timp ce între 12:00 și 18:00 se va desfășura etapa de Super Rally. Festivitatea de premiere este programată pentru ora 18:30.

Titi Aur felicită inițiativa fostului său rival
 
Cel mai titrat pilot român din istorie, Titi Aur (de 8 ori campion național) se va afla printre participanți la prima etapă a Campionatului Național de Super Rally. Legendarul pilot de curse a salutat cu mult entuziasm ideea fostului său rival din lumea raliurilor. „Trebuie să ieșim din păduri, unde doar cei probabil 1000 de fanatici ai fenomenului ne pot urmări. Acest Campionat de Super Rally organizat de Mihai face foarte bine motorsportului pentru că atrage public, sponsori, piloți și începători și va crea o pepinieră pentru sportul mare. Va fi un show în oraș, unde piloții își vor arăta măiestria, iar publicul va savura ce poate face o mașină de curse „, a subliniat Titi Aur, prezent la Târgu Mureș la volanul Skodei Fabia R5 pe care o pilotează în acest sezon și în campionatul de raliuri.

Stefan Gavan – PR Manager