Locuitorii municipiului Bacău vor avea apă potabilă începând din această seară

Locuitorii municipiului Bacău vor avea, din nou, apă potabilă diseară, anunţă directorul general al Companiei Regionale de Apă, care precizează că lucrările au fost terminate şi rezerva de apă va fi refăcută. Oamenii şi instituţiile nu au apă la robinete de sâmbăta trecută, după ce a fost avariată conducta care leagă barajul de la Valea Uzului de municipiul Bacău. Conducta a fost reabilitată în urmă cu 7 ani. Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău este la cota de avarie, iar medicii mai fac doar intervenţiile care nu pot fi amânate – ne-a transmis corespondentul RRA Gabriel Pop.

După aproape o săptămână în care nu au avut apă potabilă, locuitorii municipiului stau în continuare la cozi pentru a lua apa pusă la dispoziţie de autorităţile locale şi spun că nu este posibil ca remedierea problemei să dureze atât de mult.

-: Nu are nici o scuză, nu e posibil, e prea mult. O zi, două, trei e posibil, e dezinteres total. Lumea vine, ia apa de la primărie, asta a mai rămas, singurul lucru care se mai poate face că manifestaţiile nu au dus la nimic.

-: Lucrez în proiectare, ştiu ce înseamnă, treburile s-au făcut cum s-au făcut, dar de atâţia ani trebuia să se repare ceea ce nu a fost făcut corespunzător. Or un singur om lucra ieri acolo unde s-a produs avaria, un singur om, şi cei de la ISU care scoteau apa. E posibil aşa ceva?/rpatulea/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 iulie