Alertă militară în Marea Neagră

Realizator: Două aeronave britanice au decolat de pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” pentru a intercepta un avion rusesc care s-ar fi apropiat de spaţiu aerian NATO. Ne aflăm în legătură directă cu Ileana Toma, corespondent Secţia externă. Bună ziua! Ce informaţii ai?

Reporter: Armata britanică a anunţat în urmă cu puţin timp pe Fecebook incidentul. Este vorba de un bombardier rusesc Suhoi 24, care zbura deasupra vestului Mării Negre spre spaţiul aerian al NATO. Piloţii britanici l-au spravegheat pentru a se asigura că nu intră în acest spaţiu aerian. De altfel, patru avioane de vănătoare Eurofighter Typhoon şi 160 de militari din Royal Air Force se află de aproape patru luni la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din Constanţa, unde se antrenează împreună cu piloţii români de MIG-21 Lancer şi execută astfel de misiuni de poliţie aeriană. Este a doua oară în ultimul an când Forţele Aeriene Britanice vin în România în cadrul unei misiuni NATO de poliţie aeriană întărită în zona Mării Negre.
Mai amintesc că ministrul român al apărării a declarat recent că intrările aeronavelor ruse în spaţiul aerian român sunt frecvente, dar că există proceduri standard pe care NATO le aplică în astfel de situaţii./pvelisar\

REALITATEA TV – 26 iulie