Crucea Roșie Română trimite un ajutor financiar Crucii Roșii Elene

Începând de luni, 23 iulie, Grecia a înregistrat 6 incendii devastatoare, cele mai mari fiind cele din Vestul și Estul regiunii Attica. În special în estul Attica, cartierul Nea Makri (municipiul Marathonas) din districtul Mati (care a fost distrus de incendiu în proporție de 98%) și municipalitatea Rafina din districtele Kokkino Limanaki, Neos Boutzas și Kallitehnoupoli au suferit daune grave. 

Conform celui mai recent bilanț transmis de Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, peste 80 de persoane au murit, peste 200 de persoane au fost rănite și peste 1000 de case au fost distruse. Sunt zeci de persoane dispărute, iar autoritățile estimează că numărul de morți va crește.  

Crucea Roșie Elenă în colaborare cu autoritățile naționale au luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de prima necesitate către populație.  

Pentru a susține operațiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Crucea Rosie Română sprijină acțiunile Crucii Roșii din Grecia cu o donație de 3 000 de euro. Fondurile provin din fondul de urgență al Societății Naționale de Cruce Roșie din România și vor fi utilizate de către Crucea Roșie Elenă pentru susținerea ajutorului de primă necesitate.  

“Incendiul din Grecia este o tragedie umanitară. Mulți oameni au pierdut pe cei dragi și și-au văzut casele complet distruse. Aceste familii vor avea nevoie de sprijin pe termen lung pentru a se recupera. Suntem alături de colegii noștri din Grecia care încă din primul moment al incendiului au intervenit pentru ajutorarea victimelor. Sprijinul nostru financiar se alătură celorlalte donații oferite de Societățile Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie și sperăm, astfel, să fim de ajutor victimelor dezastrului „, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.
Sinteză de Mariana Drăgoi