Măsurile împotriva tăierilor ilegale de lemn se vor înăspri – a anunţat ministrul Ioan Deneş

Măsurile împotriva tăierilor ilegale de lemne se vor înăspri – a anunţat, astăzi, ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş, aflat în judeţul Alba.

Ioan Deneş: Luăm măsuri de înăsprire a urmăririi trasabilităţii masei lemnoase, pentru că, precizez, este o resursă a noastră, a tuturor şi această resursă trebuie să fie exploatată, tăiată, valorificată la vedere. Anul trecut au fost identificate aproximativ 400 de mii de metri cubi tăieri sau transport ilegal. Urmează în câteva luni de zile să ne pună la dispoziţie ICAS date pe care dumnealor le-au evaluat, le-au verificat, 2013 – 2018, din care vom avea o oglindă, să spunem aşa, mult mai concludentă asupra activităţii în general din sectorul Silvic.

Realizator: Potrivit corespondentului nostru, Andreea Bogdan, începând cu a doua jumătate a anului viitor, toate autovehicule care transportă lemne vor fi urmărite prin GPS. Ministrul Ioan Deneş a mai declarat că se lucrează la un program informaţional de urmărire a materialelor lemnoase, în colaborare cu Sistemul de Telecomunicaţii Speciale./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 iulie