5 lucruri pe care sa nu le spui niciodată unei femei ocupate

Să ne gândim. Aveţi poftă nemăsurată de dulciuri în fiecare zi? Vă doare capul, stomacul, spatele sau pur şi simplu nu puteţi adormi ? Vă concentraţi cu dificultate ?

Dacă răspundeţi pozitiv este clar că suferiţi de sindromul femeii ocupate şi stresate. Am realizat un top de cinci afirmaţii pe care cei din jurul dumneavoastră ar face bine să le treacă sub tăcere.

Prima ar fi: „Totul e în mintea ta”. Cum este posibil ? Simptomele sunt reale.

A doua : „Calmează-te”. Este clar că acea persoană nu o poate face singură. Este mult mai bine să ascultaţi persoana stresată, chiar dacă „problemele” ei  vă par lipsite de importanţă.

„Nu este foarte grav”, afirmaţie la fel de sâcâitoare. Persoana stresată ştie bine că viaţa ei este dificilă şi da, este grav.

„Nu te-ai gândit niciodată să faci yoga ?” Persoana strasată va avea impresia că încerci să scapi de problemă. Mai bine aşteptaţi să să se mai relaxeze, după care îi prezentaţi recomandarea.

Poate cea mai gravă afirmaţie este aceasta :  „Tu nu vrei să iei medicamente?” Nu recomandaţi niciodată medicamente, eventual o puteţi sfătui să consulte un medic.

www.marieclaire.fr

Traducere şi sinteză Mariana Drăgoi