Rugbyștii de la CSM București au donat sânge pentru a-i salva viața atletei Adelina Oancea (Gavrilă)

„Tigrii” n-au ținut cont de somn sau oboseală și, deși au ajuns duminică noaptea în București, după cantonamentul de la Cheile Grădiștei, în această dimineață au mers la Centrul de Transfuzie Sanguină. Totul pentru a face o faptă bună și a încerca să salveze o viață.

Așa cum au promis, rugbyștii de la CSM București au danat sânge pentru fosta sportivă Adelina Oancea (Gavrilă), a cărei stare de sănătate este foarte gravă. Atleta (39 de ani), urmează să nască la 2 august, însă sarcina are complicații majore. Șansele ca Adelina (mama unui băiețel de patru ani) să supraviețuiască operației care va urma după naștere sunt extrem de mici, iar necesarul de sânge în cazul intervenției chirurgicale care va dura peste cinci ore este uriaș.

Sportivii clubului din Capitală s-au mobilizat exemplar, campaniei lor alăturându-se și rugbyștii de la Dinamo și juniorii de la Steaua.

Ne bucurăm că am terminat cantonamentul și am ajuns la timp. Nu este prima dată când donăm sânge, suntem obișnuiți să facem astfel de gesturi. Sperăm ca Adelina să-și revină cât mai repede, iar alții să ne urmeze exemplul și să vină să doneze sânge. Adelina merită tot sprijinul nostru” – Adrian Ion, căpitan rugby CSM București.

”Adelina este un caz special…din păcate, această problemă apare o dată la un milion… Am venit cu inima deschisă și ne dorim din suflet să o ajutăm să treacă peste acest hop. În astfel de situații nu contează dacă știi persoana sau dacă doar auzi despre o problemă a cuiva, este vorba despre familia sportului românesc și contează doar să ne ajutăm între noi. Sperăm ca Adelina să fie cât mai bine după naștere, iar noi o vom invita cu drag la meciurile noastre” – Stelian Burcea, rugbyst CSM București.

Adelina Oancea, fosta Gavrilă, este campioană europeană de junioare și medaliată cu bronz la mondialele de juniori și tineret la triplusalt. În plus, sportiva a reprezentat România la două ediții ale Jocurilor Olimpice: la Atena, în 2004, și la Beijing, în 2008