5 măşti eficiente pentru părul uscat

Vara, părul nostru este tot mai uscat de la soare și nimic nu dă rezultatele pe care le aşteptăm.  Părul uscat care nu se aranjează şi se despică foarte repede la vârfuri este o problemă cu care se confruntă majoritatea femeilor. În special vara, această problemă se accentuează deoarece soarele are o acţiune nocivă asupra părului. Acoperă părul de fiecare dată când stai mult timp în soare pentru a-l proteja!

Alege cu grijă măştile din magazin! Dacă vrei să găseşti o mască hidratantă bună trebuie să cauţi produsele care conţin cât mai puţine substanţe iritante, cât mai puţine ingrediente şi pe care să le înţelegi.

Şamponul poate să-ţi usuce părul! Dacă nu alegi un şampon potrivit părului tău rişti să faci mai mult rău sau să nu obţii niciun efect vizibil

Foloseşte balsamul după fiecare spălare! Ca să eviţi uscarea părului este recomandat să foloseşti balsamul de fiecare dată după ce te-ai spălat pe păr.

5 măşti care îţi hrănesc cu adevărat părul

1. Mască hidratantă cu ulei de măsline

Sursă foto: pexels.com

Amestecă un gălbenuş de ou cu ulei de măsline presat la rece, aplică amestecul pe păr şi acoperă-l cu o pungă pentru a nu te păta şi a permite absorbţia substanţelor hidratante. Cu cât stai mai mult cu masca pe păr, cu atât mai bine. Se îndepărtează prin spălarea normală a părului.

 

2. Mască hidratantă cu avocado

Sursă foto: pexels.com

Amestecă 1/2 avocado bine copt cu 2 ouă şi 2 linguri de ulei de măsline extravirgin. Aplică pe păr şi lasă să acţioneze cât mai mult timp, chiar şi o zi întreagă dacă timpul îţi permite. Apoi se spală părul şi se foloseşte balsamul.

 

3. Mască hidratantă cu banană

Pisează o banană cu ajutorul unei furculiţe şi combin-o cu 1 lingură miere de albine şi o jumătate de pahar cu lapte sau mai puţin, în funcţie de consistenţa dorită. Aplică masca pe păr, lasă să acţioneze 15 minute şi îndepărtează cu un şampon blând.

4. Mască hidratantă cu unt de shea

Este o grăsime de natură vegetală obţinută din nucile arborelui karite (shea) care este foarte hidratantă pentru păr şi piele. Untul de shea se găsește în magazinele online. Ca să-l foloseşti pentru hidratarea părului se topeşte puţin unt de shea în palmă şi se aplică pe scalp şi vârfuri, efectuând un masaj uşor. Se lasă să acţioneze 15 minute, înfăşurând părul într-un prosop, după care se spală părul cu şampon şi se foloseşte balsamul.

5. Mască hidratantă cu ulei nerafinat de cocos

Sursă foto: pexels.com

Este recunoscut ca fiind cel mai bun hidratant pentru piele, dar şi pentru păr. Dacă vrei să-l încerci este bine să ştii că trebuie să-ţi masezi părul şi scalpul cu puţin ulei de cocos înainte de a spăla părul.

Sinteză: Mariana Drăgoi

RADOR – 31 iulie