Patru alimente pe care trebuie să le eviţi neapărat în caz de caniculă

Vara e în toi şi trebuie să avem grijă în caz de caniculă. Vă vom prezenta patru tipuri de alimente şi băuturi care trebuie evitate în cazul în care temperatura urcă insuportabil.

Carnea roşie. Corpul face mult efort să o digere, ceea ce duce la creşterea temperaturii. Pe căldură nu mai avem nevoie să ne încălzim şi din interior.

Alimentele grase. La fel ca şi carnea roşie, sunt dificil de digerat.

Zahărul. Şi el este greu de digerat şi, în plus, creşte deshidratarea.

Băuturile diuretice. Când mercurul urcă prea mult, trebuie să spunem adio berii, cafelei şi ceaiului care ne trimit la toaletă, favorizând, astfel, deshidratarea. (Sursa: saveurs.be)

Traducere şi sinteză: Mariana Drăgoi

RADOR – 31 iulie