Deputatul independent Nicuşor Dan îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis retrimiterea legii off-shore în Parlament

Deputatul independent Nicuşor Dan îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să retrimită la Parlament legea off-shore, care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. El consideră că actul normativ a fost adoptat fără o dezbatere reală, fără studii de impact şi calcule.

Nicuşor Dan: Profitul trebuie să fie între 60-80%, iar pe aceste date, profitul României 50% şi poate să fie şi mai mic. Îi solicit preşedintelui Iohannis să trimită înapoi legea în Parlament, pentru a fi dezbătută, din două motive: să reducem cu procentul pe care îl câştigă România din această afacere către procente similare, pe care le obţin ţări cu rezerve similare de gaz natural, pe de altă parte, pentru a avea acea dezbatere pe care nu am avut-o în acea după-amiază, în care ea a fost supusă dezbaterii Parlamentului şi a trecut.

Reporter: Vă reamintesc, legea off-shore a fost adoptată de Parlament luna trecută, când preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, spunea că actul normativ stabileşte că minim 50% din cantitatea de gaze să fie comercializată pe Bursa din România. Ulterior, liderul PSD declara că este posibil ca Guvernul să emită o ordonanţă, care să definească fără echivoc valoarea investiţiilor şi modul cum se deduc acestea./lcoman/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 august